MAIN-BOARD

ustasından turşu kurmanın sırları

Yemek Tarifleri - Turşular Ve Konserveler
ustasından turşu kurmanın sırları Turşu kurulacak sebzelerin körpe ve turşu kurmaya uygun olması gerektiğini belirten Tevfik Tutan, turşu kurmak için naylon bidon yerine cam kavanoz veya kaliteli pet bidonların tercih edilmesi gerektiğini söyledi. ve hakkında bilgiler.

Geri git   MAIN-BOARD > Genel Bölümler > Yemek Tarifleri > Turşular Ve Konserveler

kral oyun

Cevapla
kral oyun
04.12.2005 20:58 Yazan: SU-PERISI

ustasından turşu kurmanın sırları

ustasından turşu kurmanın sırlarıTurşu kurulacak sebzelerin körpe ve turşu kurmaya uygun olması gerektiğini belirten Tevfik Tutan, turşu kurmak için naylon bidon yerine cam kavanoz veya kaliteli pet bidonların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Serin ve karanlık olmalı
Turşuların kalorifersiz ortamda, balkon dışında, bodrum veya merdiven altı gibi serin ve karanlık ortamda muhafaza edilmesi gerektiğine işaret eden Tutan, şunları kaydetti:

Cam kavanoz veya pet şişe
"Turşu satın alırken ihtiyacınız kadar, günlük tüketebileceğiniz kadar turşu satın alın. Zira turşu bekledikçe lezzetinde azalma olabilir. Turşu kurarken ise küçük cam kavanoz veya pet bidonları tercih edin. Ekim ayında havaların ani soğumasından dolayı bazı bidonlarda su eksilmesi olabilir.

Bu eksilen su zamanla turşu suyunun kokmasına neden olur. Bu nedenle eksilen bidonlara turşu suyu ilave edin. Bidonların kapak altına 2 adet temiz çıtayla takviye yapın. Bunun nedeni ise turşuların yukarıya çıkmasını önlemektir."

Tutan, açıldıktan sonra hava alan turşunun lezzetinde zamanla azalma meydana gelebileceğini belirterek, turşunun kısa sürede tüketilebilecek miktarda kurulması gerektiğini söyledi. ustasından turşu kurmanın sırları

 

nocopyandpaste

 

25.12.2005 19:05 Yazan: MyNiceWorld
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
29.12.2005 02:44 Yazan: masarac
Paylaşım için teşekkür ederim.
Ücretsiz Üyelik
Ellerinize sağlık.
Ücretsiz Üyelik
05.03.2006 03:31 Yazan: by_ufuk
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Ücretsiz Üyelik
21.03.2006 01:19 Yazan: liamsi
Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık.
25.02.2008 02:16 Yazan: Bir-Dost

Turşu Yapiminda Dİkkat Edİlecek Hususlar

Turşu Yapiminda Dİkkat Edİlecek Hususlarİyi bir turşu yapılabilmesi için, salamuradaki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Aksi halde,turşu ya yenemeyecek kadar tuzlu, ya da az tuzlu olur. Tuz oranının az olması ise, istenmeyen zararlı canlılann üremesine ve yumuşamaya neden olur.
Turşu yapımında sebzeler, %4-5 tuzlu suda ekşimeye bırakılır. Sebzeler üzerine salamura döküldügünde, sebze ve salamura arasındaki tuz alışverişi nedeniyle, salamuranın tuz oranı azalır. Bunun için, hazırlanacak salamuranın, baslangıçtaki tuz oranı daha yüksek olmalıdır. Ya da, kontrol edilerek ekşilen tuz ilave edilebilir. salamura, turşusu kurulacak sebze üzerine döküldügü zaman, tuzun bir kısmı sebzenin içerisine girer. Böylece birkaç gün sonra tuz oranı %4’e düşer ve daha aşağı inmez.
Salamura hazırlanırken;
%8 tuzlu su yapmak için; 80 gr. tuz 1 litre suda eritilir. Eger bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi için 80 gr tuz hesaplanır.
Eğer tuz tartılamıyorsa, o zaman %8 tuzlu su, pratik olarak şöyle yapılabilir: Suyun her litresi için 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edilir.
%10 tuzlu su hazırlamak için 100 gr (veya 6 yemek kaşığı) tuz 1 litre suda eritilir.
Eğer istenirse, turşuya, salamuranın %10’u oranında sirke ilave edebilirsiniz.
Sebze Seçerken;
Turşu yapacağınız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen gösterin. Sebzeler ne kadar taze ve diri olursa turşunun dayanma süresi de o kadar artar. Mutlaka turşuluk tuz olarak iri kaya tuzunu kullanın. Çünkü rafine tuz turşunun kısa zamanda yumuşamasına neden olur.
Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin.
Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.
Turşu Yapiminda Dİkkat Edİlecek Hususlar
25.02.2008 18:41 Yazan: SU-PERISI
Yararlı bilgiler için saol Bir-Dost
27.04.2008 20:37 Yazan: izmir_güzeli
sağoll tşk
27.11.2009 17:54 Yazan: hhadise
teşekkürler

MAIN-BOARD Bir Eğlence Ve Bilgi Paylaşım Platformudur.

Tüm Hakları Saklıdır Main-Board.Net Copyright ©2004 - 2010 Site içeriği ve grafiklerimiz izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.


Powered by vBulletin Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2 ©2009, Crawlability, Inc.





Contact Us

Forumumuza kayıtlı Kullanıcı olmadığınız algılandı. Forumun tüm özelliklerini kullanabilmek için buraya tıklayarak ücretsiz üye olabilirsiniz...